5 Ağustos 2011 Cuma

YAZ AŞKI - LİMONLU KREM BAVAREZ

Sizlerle ara ara yaptığım değişik tarifleri paylaşmak hoşuma gidiyor. Çünkü ben onları çok seviyorum ve sizlerin de bu güzelliklerle tanışmanızı istiyorum.
Limonlu krem bavarezle de nasıl tanıştığımı pek hatırlamıyorum ama bu sıcak yaz günlerinde en hafif, en meyveli, enn serinleten tatlı bence. Hatta çocukken yediğimiz meybuzları andırıyor ;))

Denemek isteyenler için tarifi:
Malzemeler: 2 yumurta, 10 yemek kaşığı şeker, 1 kaşık mısır nişastası, 1 kahve fincanı limon suyu, 1 limonun rendelenmiş kabuğu, 2 bardak su, 25 gr. tereyağı, çekilmiş ceviz badem fındık, 2 adet kivi. (Meyve olarak portakal veya mandalina da tercih edebilirsiniz.)
Yumurta ve şeker 2-3 dk. çırpılır, limon suyu ve kabuğu eklenip tekrar çırpılır. Nişasta ve su da eklenerek orta ateşte pişirilir. Kaynamaya başlayınca ateşten alınarak içine tereyağı atılır. Kare bir tepsi veya borcamın tabanına streç serilerek üstüne çekilmiş kuruyemişler ve isteğe göre doğranmış meyveler yerleştirilir. Pişirilen karışım ise soğumadan meyvelerin üzerine dökülür. Tatlıyı sunabilmek için 1 gece dondurucuda bekletmek ve servisten de bir 15 dk. önce dondurucudan çıkarmak gerek yalnız.
Hadi bakalım afiyet olsun. Ramazanda bolca tüketebileceğiniz bir tatlı. Hemen tarifi uygulamaya koyulabilirsiniz ;))

2 yorum:

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

gercektende bu sicaklarda en guzel gidecek insanin icini ferahlaticak tatli bu sanirim ,ellerinize saglik

madammoda dedi ki...

Oznur (100de100 Marifet); teşekkür ederim, evet gündüz sıcakta yedinizmi muhteşem oluyor :))