15 Ekim 2009 Perşembe

LENTIL SOUP / SUZME MERCIMEK CORBASI

Mercimek corbasi Turk mutfaginin vazgecilmezlerindendir. Bizim mutfakta da her hafta bir defa piser mutlaka. Ama mercimek corbasi deyip gecmemek lazim, herkesin mercimek corbasini yapis sekli farklidir. Ben her zaman mercimekleri suzmekten ve corbanin besin degerini arttiracak urunler eklemekten yanayimdir.
Gelelim malzemelere;
1-1,5 su bardagi kirmizi mercimek
1 patates
1 sogan
1 havuc
tuz, karabiber, kimyon
pul biber, nane, az miktarda salca (sosu icin)
Mercimek, patates, sogan ve havuctan olusan tum malzeme 1-1,5 litrelik suda haslanir, malzemeler yumusayinca patates ezici gibi bir aletle ezilir. Sonrasinda tum malzeme suzgecten gecirilir (ozellikle mercimek ve soganin parcaciklarindan corbayi arindirmak icin). Sonrasinda suzulen malzeme tekrar tencereye alinarak kaynatilir, baharatlar eklenir. Uzerinin sosu icinse kirmizi biber, nane ve az miktarda salca yakilir. Corbamiz sosla suslenir.
Sonrasinda da herkese afiyet olur... :))

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ımmmmm.... ölürüm mercimek çorbasına,hem çok faydalı hem çok lezzetli ellerine sağlık bizede yollasana hazır karnım açken:))

madammoda dedi ki...

Pearl; hadi gel beraber icelim sekerim ;)

Sıla Yılmaz dedi ki...

en sevdiğim çorbalardan, özellikle ankarada sütle yapılanı içmiştim hala rüyalarımda :)

madammoda dedi ki...

Siu; ben de cok severim mercimegi, nerde icmistin sutlu corbayi hatirliyor musun?

Adsız dedi ki...

Mmm Nefis gözüküyor. Şu soğuk günlerde süper gider:)

madammoda dedi ki...

Pinkymint; tesekur ettim canim, evet ilac gibi oluyor.. ;)