LENTIL SOUP / SUZME MERCIMEK CORBASI
Mercimek corbasi Turk mutfaginin vazgecilmezlerindendir. Bizim mutfakta da her hafta bir defa piser mutlaka. Ama mercimek corbasi deyip gecmemek lazim, herkesin mercimek corbasini yapis sekli farklidir. Ben her zaman mercimekleri suzmekten ve corbanin besin degerini arttiracak urunler eklemekten yanayimdir.
Gelelim malzemelere;
1-1,5 su bardagi kirmizi mercimek
1 patates
1 sogan
1 havuc
tuz, karabiber, kimyon
pul biber, nane, az miktarda salca (sosu icin)
Mercimek, patates, sogan ve havuctan olusan tum malzeme 1-1,5 litrelik suda haslanir, malzemeler yumusayinca patates ezici gibi bir aletle ezilir. Sonrasinda tum malzeme suzgecten gecirilir (ozellikle mercimek ve soganin parcaciklarindan corbayi arindirmak icin). Sonrasinda suzulen malzeme tekrar tencereye alinarak kaynatilir, baharatlar eklenir. Uzerinin sosu icinse kirmizi biber, nane ve az miktarda salca yakilir. Corbamiz sosla suslenir.
Sonrasinda da herkese afiyet olur... :))
6 yorum:
ımmmmm.... ölürüm mercimek çorbasına,hem çok faydalı hem çok lezzetli ellerine sağlık bizede yollasana hazır karnım açken:))
Pearl; hadi gel beraber icelim sekerim ;)
en sevdiğim çorbalardan, özellikle ankarada sütle yapılanı içmiştim hala rüyalarımda :)
Siu; ben de cok severim mercimegi, nerde icmistin sutlu corbayi hatirliyor musun?
Mmm Nefis gözüküyor. Şu soğuk günlerde süper gider:)
Pinkymint; tesekur ettim canim, evet ilac gibi oluyor.. ;)
Yorum Gönder