7 Eylül 2011 Çarşamba

BÜYÜKADA, BİN BİR KEYİF

Büyükada İstanbul'un nadide değerlerinden. Vapur yolculuğuyla, otomobilsiz sokaklarıyla,
eski konaklarıyla, rengarenk bahçeleriyle, bisikletli tonton yaşlılarıyla ve en önemlisi tarihi dokusuyla beni her gittiğimde kendine hayran bırakan bir yer.

Bayram tatilinde kendimizi bir deniz kıyısına atmamız gerekiyordu. Oylama yapıldı ve Büyükada'da karar kılındı. Sabah sabah yollara düşüldü ve uzun bir vapur yolculuğu sonrası adaya varıldı.

Araya bir ne giydim sıkıştıralım mı?
Jean.....................Mango
Gömlek, kemer, kolye..........Koton
Ayakkabılar..........Nike (Finlandiya'dan)
Çanta....................Annemin
Gözlük........Rayban


Adanın misss (!) kokulu faytonları. ;)) Tamam turistik açıdan değerli olabilirler ama bence gereksizler. Çünkü hem o hayvanlara yazık(ki turistlere şov yapmak için resmen yarıştırılıyorlar), hem de gerçekten tüm adayı çok kötü kokutuyorlar :S

Kocacıkla verdiğimiz foto savaşlarından bir kuple. Ben bir blogger olarak bol bol foto çekmek ve çekinmek istiyorum. Kendisiyse benim bu hallerimden fena halde sıkılmakta ;))

Dondurmacının zoruyla aldığımız dondurmalarımız. Sakın sokağın başındaki o Edo Dondurma'ya gitmeyin. Resmen külahları bayattı ve dondurması da pek hoş değildi. Oysaki biz ne güzel tarihi Prinkipo'ya gidecektik :((

Bunlar da adanın her yerinde, her yaştan bayanın saçlarında görülen çiçekli taçları satan tezgahlar. Sanırım adada gelenek haline gelmiş :) E tabii ben eksik kalır mıyım? o_O

Bir dahaki sefere artık adaya daha bol güneşli bir günde ve daha uzun soluklu gidip, o tarihi konaklardan birinde kalmak ve plajlarını da deneyimlemek istiyorum.
Adada denize girenleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.
Öpüyorum, en büyüğünden ;))

8 yorum:

Gizzy dedi ki...

cnmm ne şeker fotoğraflar bunlar:) sayende yüzüm güldü:)ayakkabılarına da ayrıca bayıldımmm:)

madammoda dedi ki...

Gizzy; sagol tatlım, ada muhteşemdi, papiler de sevgilinin hediyesi ;))

Adsız dedi ki...

çok şeker ve şık olmuşsun.bu tarz giyinmek sana çok yakışmış.bluzun üstünde çok güzel duruyor.buarada canım adalarda bir kaç tane güzel beach var fakat denizin çok temiz olmasını bekleyemessin kumsal değil iskele şeklinde oluyorlar genelde yüzme bilmeyenler zorlanıyorlar buyüzden ama yinede günübirlik kaçamaklar için adalar çok iyi bir seçim

madammoda dedi ki...

Merve; çok teşekkür ederim tatlım ;)) Bilgiler için de sağol, peki iyidir diyebileceğin beach ismi var mıdır?

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Ben de Büyükada'yı çok severim, keşke bu kadar kalabalık olmasa bir de faytonların kokusu olmasa... En iyisi haftaiçi ve yaz ayları dışında gidip rahat rahat tadını çıkarmak..

http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

merhaba,blogunuz çok güzel..
adadaki tezek kokusu konusunda size katılıyorum her taraf tezek kokuyor! bence artık bu fayton işi kaldırılsın yoksa adanın adı tezekadası olarak değiştirilsin o neydi öyle ya sabahın bu vaktinde o koku aklıma geldi inanın..berbat!

madammoda dedi ki...

Bir ALisveriskoligin Itiraflari; evet kesinlikle, tatil zamanlari acayip kalabalik oluyor :((

Adsiz; valla ne guzel demissin (tezekadasi diye) :)) Iyy yalniz simdi ben de duydum gibi oldum kokuyu tekrar :))

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

Bluzdan bende de var güle güle kullan :)

http://santiyeningulu.blogspot.com/