26 Ağustos 2010 Perşembe

ZEYNEP ERDOĞAN'INKİ ESİNLENME Mİ?

Zeynep Erdoğan benim çok başarılı bulduğum, yaptığı tasarımlara bakarken zevkten dört köşe olduğum bir tasarımcı. Ama IFW öncesi yeni tasarımlarının fotoğrafları nette dolaşmaya başladı ve benim gözüm bu el detaylarını bir yerden ısırıyordu. 'Hayır' dedim yeni bir şey değil bu fikir.
Bugün de IFW'yi yine moda bloggerlarının tweetlerinden takip ediyordum ve herkes Zeynep Erdoğan'ın el/eldiven detaylı tasarımlarına bayılmıştı. Yani kimsenin Dolce & Gabbana Fall 2009 defilesini veya Beetle Juice'teki Delia Deetz'i hatırladığı yoktu.

Herhangi biri yapsa güler geçeriz de Zeynep Erdoğan gibi biri bir çok örneği olan bu detayı tasarımlarında kullanıp, bunu da İstanbul Fashion Week'te sergileyince olmadı bence...

Bora Aksu'nun da dediği gibi "Dünyanın Türk modasına ihtiyacı yok, iyi tasarıma ihtiyacı var." -Moda Cadısı'nın tweetidir :)) - İyi tasarım da ezber bozmakla, en yeni fikirlere sahip olmakla mümkün....
Images from Outsapop Trashion and Etsy.

6 yorum:

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

evet, ben de buse terim'in tweet'İne cevaben yazdım bu D&G eldivenleri. şaka gibi cidden. hem de zeynep erdoğan gibi bi isim..

madammoda dedi ki...

Seda; İnsan inanmak istemiyor ama gerçekler de gözden kaçmıyor..

uğurböceği dedi ki...

çok dikkatlisin.bilerek böyle bir hata yapacak bi modacının aklına acırım.insanı rezil ederler medya dünyası.

madammoda dedi ki...

Uğurböceği; görsel hafızada yer ediyor böyle değişik fikirler ;)) Ama bılemiyorum artık bilerek midir bilemeyerek midir? Gerçi bilinmemesi de biraz zor ama..

aslı dedi ki...

Zeynep Erdoğan'ın ve pek çok yerli tasarımcının ilk esinlenmesi bu değil Madam :)
Ne yazık ki yerli tasarımcıların koleksiyonlarını dikkatli inceleyince "the original one"ların başka ülkelerde ikamet ettiğini görmemek mümkün değil :)

madammoda dedi ki...

Aslı; çok haklısın, bizi kandırmaya çalışırken aslında kendilerini kandırdıklarını düşünüyorum... Koza'da da bolca vardı bu esinlenmelerden.. Özgünlük bu kadar zor olmamalı.