6 Ocak 2010 Çarşamba

ELLE ROPORTAJI ICIN SOKAK CEKIMLERI

Selam blog aleminin kadim dostlari... Cok ozledim sizleri... Ara ara blogdaslarimi ziyaret ediyor olsam da bir suredir aktif olarak bir seyler yazamiyordum, anlatacaklarim o kadar birikti ki...

Ama merak etmeyin arayi kapaticaz, bol bol aktaricam artik gelismeleri.

Oncelikle hayirli isimizi halletmis bulunmaktayiz, bu sayede anniskoyla babiskoya bol bol Ankara ziyareti yaptirildi, bol bol aile saadeti yasandi. ;)) (Tavsiye ediyore..)

ELLE dergisinin Ocak sayisi icin hazirladigi Moda Bloggerlari produksiyonunu Moda Cadisi, Stil Direktoru, Nil Erturk, Fashion By Siu, Mor Dolap gibi sevdiceklerimizin sayfalarinda gormussunuzdur. Bebeklerin hepsi de birbirinden nefis cikmis, cok eglenceli pozlar vermisler. Elle dergisinin bu cekimine ben de davet edilmis ama Ankara'da yasadigim icin benim yollayacagim fotograflar ve roportajin da olabilecegi soylenmisti bana. Ama sonrasinda studyo disinda cekimleri olanlarin roportajlari yayinlanmamaya sadece isimleri zikredilmeyi karar verilmis... Hal boyle olunca benim roportaj da yayinlanmamis oldu ama merak edenler vardi. Onlar icin ben buraya ekliyorum. Biz bu roportaj icin Mustafa Soyer adli fotografci arkadasimizla sokak cekimleri yapmistik. Sayfasini ziyaret etmek icin tik tik...

Vee simdi sizi fotolarla basbasa birakiyorum, nasil buldunuz sokak cekimlerimizi? Konsept, mekan, kiyafetler, sac&makyaj... gibi her turlu konuda yorumlarinizi bekliyorum.

* Isim, soyad, dogum yeri, yas, is, okul, hobiler gibi temel bilgiler
Adim NA, 1986 Izmir dogumluyum. Gazi Universitesi Turk Dili ve Edebiyati Bolumu mezunuyum. Su an calismiyorum, portfoyumu moda ve tasarim alaninda gelistirmeye calisiyorum.

* Modayla ilgin ve bu konuda bizimle paylasmak istedigin hayatindaki keyifli donum noktalari
Modaya ilgim henuz 4-5 yaslarimdayken basladi, annem evde dikis dikerdi ve beni de kendi zevkine gore tam bir citir olarak yetistirdi. :)) Ben de kucuk yaslarimdan itibaren hep dikis, giyim, tasarim gibi konularda hayallerimde uretimler yaptim.

* Neden bir moda blogu ve moda blogunla moda dunyasinda hangi boslugu dolduruyorsun, hedeflerin neler?
Cok amatorce ve hobi olarak basladim moda blogu yazmaya, cunku zaten moda ve giyim tarzlari hakkinda hep soyleyecek bir seylerim vardi. Blogumla da genelde bireysel tarzlar uzerinde duruyorum, unluleri ve sokak modasini yakindan takip ediyorum.

* Moda blogunun tam adi, konsepti, icerigi, buraya bakanlar hangi ozellikleri icin baksin istersin
Blogumun tam adi "Moda Benim Diyebilene", konsepti bireysel moda anlayislari. Bloguma bakanlar podyumun sokaklara nasil uyarlandigini ve kendi tarzlarini nasil ozgun bir tarz haline getirebileceklerini gormek icin baksinlar derim.

* Neden madammoda? Varsa tatli bir hikayesi, lutfen bizimle paylas
Moda hakkinda yazan bir bayan olarak madammoda olmak istedim. Biraz da masalsi bir kisilige burunmekti belki amacim. Ama aslinda ilk olarak dusundugum isim "madamoda"ydi fakat barindirdigi kelime oyununa ragmen telafuzunu sevmemistim.

* Kendi tarzini nasil ozetlersin, gardirobunda mutlaka olan parcalar ve asla giymeyeceklerin neler
Tarz olarak hem rahat hem de şık olmayi seviyorum, topuklu ayakkabilar ve skinny pantolonlarin uyumuna bayiliyorum mesela. Gardrobumda elbiseler ve renk renk coraplar, kurklu&tuglu parcalar ve siyahlar olmali mutlaka, seviyorum suslu ve gizemli olmayi. Asla giymeyecegim sey su an icin harem pantolonlar ve turuncu renk olan her sey...

* Yeni sezon icin okurlara neler onerirsin, hangi markalara, hangi parcalari tutsunlar, atsinlar, saklasinlar
Yeni sezonda herkes birkac tayt, topuklu kisa botlar, omuz detaylari zenginlestirilmis parcalar edinsin bence. Ve baskasindan gordugunu copy-paste yapmasin kendi ozgun tarzlarini yaratmaya calissinlar. Ayrica su sivri burun ayakkabilari bir an once atsinlar ve ayaklarini birer gondol olmaktan kurtarsinlar mumkunse.

* Hangi moda bloglarini ve trend sitelerini takip ediyorsun
Bireysel tarzlara duskun oldugum icin The Sartorialist, Vogue Blog, Jak & Jil Blog gibi bloglar ve unlulerin stillerini yakalayabilecegim Justjared, Fadedyouth gibi siteleri takip ediyorum.

* Moda, eglence, sanat, tasarim dunyasinda en begendigin insanlar, akimlar
Marc Jacobs, Alexander Mcqueen, Vivienne Westwood benim moda alnindaki dahilerimden. Tasarimda ise Philippe Starck, bayiliyorum onun tasarladigi objelere. Ben moda ve tasarimda ilk once bu isimlerin beyinlerine asik oluyorum, sonra tasarimlarina.

* Ayrica baska ne soylemek istersen
Moda alaninda ozgun bireyler hayal ediyorum, hepsi birbirinden farkli ama marjinalite adina moda magduru olmayan bireyler.
Ayrica Turkiye icin hep icten kahkahalar atan, ozguven sahibi insanlar diliyorum, cunku gulmek insani en guzel gosteren sey bana gore. Uzerine en son moda, en pahali kiyafetleri giymis ama asik suratli gezinen insanlar bana hic de guzel ve cekici gelmiyor, tipki Anna Wintour gibi...

Simdilik hoscakalin, anlatmaya devam edecegim...

16 yorum:

Ozlem Karakus ♥ dedi ki...

Yeni yılın size ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim canım :)
Fotolar çok güzel birinci fotoyuda çok beğendiğimi söyleyim ayrıca:)

madammoda dedi ki...

anadolu_universitesi; cok merci canim, ben de sana huzur ve mutluluk dolu bir yil diliyorum. Fotolari begenmene sevindim, buaarada mailine bi bak tatlim.

♥sibelinsu♥ dedi ki...

fotolar özellikle de siyah beyaz olanlar çok güzel ...fotolarla beraber röportajının yayınlanmaması kötü olmuş...bir de bu ayki sayıda aslında sokak modası adlı köşeleri vardı..orda da yayınlayabilirlermiş aslında..:0

Sıla Yılmaz dedi ki...

ilk fotoğrafa bayıldım cnm.. :)
öpüyorum bu arada..

madammoda dedi ki...

Sibelinsu; cok merci canimcim, napalim ben de onlr yayinlamazsa ben yayinlarim dedim ;))

Siu; tiskur sekerim, ben de sana byildim ;))

Duygu dedi ki...

fotolar ve röportaj harika tatlım,keşke yayınlansaymış,neyse onlar kaybetmiş böyle bir güzelliği yayınlamamakla:P

Stil Direktoru dedi ki...

Yapma ya canım benim pozlar enfesmiş birtanem tebrik ederim şeker

madammoda dedi ki...

Duygu; ayy canim benim ben de oole dedim, kendim yayinladim zaten ;))

Stil Direktoru; cok tiskur fistigim :))

chfashiontrend dedi ki...

resimler harika görünüyor ,özellikle ilk resmi çok beğendim ....

madammoda dedi ki...

chfashiontrend; cok tesekkurler, begenmene sevindim.. :))

L@febesi dedi ki...

harikasın valla süper olmuş bayıldım...

madammoda dedi ki...

L@febesi; merci bebegim ;))

Esra E. dedi ki...

cok güzeller çok begendim keşke yayınlansaymıs sağlık olsun.biz görmüş olduk nasılsa 2 fotografta saç rengini naısl farklı göstemrişler birinde kızıl birinde gölgeli sarı gibi:)yasını gösteriyorsun maşallah hemşerime:)

Esra E. dedi ki...

şey anlamda dedim yani genç çocuksu cıtı pıtı duruyorsun o anlamda:))

madammoda dedi ki...

esraca; merci bebem sen de mi Izmirlisin oh oooh bi Izmirli daha bulmus oldum ;)) Buarada bu sac olayini ben de cozebilmis diilim, benim sacim ne renk olaki ???

Adsız dedi ki...

her resimde çok güzel çıkmışsın canım maşallah..tütütütü nazar değmesin:D