31 Ağustos 2009 Pazartesi

FIRINDA EKMEK PIZZASI
Gecenlerde sabah kalkip evde taze ekmek olmayinca ve ben de disari cikmaya usenince annemin onceleri bize yaptigi bizim de afiyetle yedigimiz ekmek pizzalari geldi aklima. Hemencecik hazirlayiverdim ekmek pizzami ve eh 5 dakikada falan da pisince benim kahvalti olayi super hizli gerceklesti.
Bu aralar ev hanimligina baliklama dalisimdan olsa gerek pek bir hasir nesirim, pek bir seviyorum bu yemek olaylarini. Denemek isteyen olursa diye de hemen tarifi ciziktiriveriyorum dostlarim.

Gerekli malzemeler:
Kup kup dogranmis -mumkunse bayat- 2 dilim ekmek
Kup kup dogranmis 1 domates
Kup kup dogranip kizartilmis 5-6 dilim sucuk
Goz karari kasar peyniri rendesi
1 yemek kasigi zeytinyagi
Tuz, kekik, pul biber
Dostlarim oncelikle soylemem gerekir ki bu tarif tek kisiliktir. Simdi once firin tepsimize ekmekleri dizip ustune de zeytinyagi, domates, kizarmis sucuk, rendelenmis kasar peyniri ve zevke gore tuz, kekik ve pul biberi ekliyoruz. (Pizzanizin daha yumusak ve besleyici olmasini isterseniz 1 yumurta ve 3-4 kasik sutten olusan karisimi ekmeklerin uzerine gezdirip malzemeleri sonrasinda eklemeniz yeterli.) Hazirladigimiz karisimimizi 200-250 derecedeki firina verip basindan ayrilmiyoruz; cunku ayrilirsak heran unutabiliriz ve pizzamiz komurlesebilir dostlar. Sadece 3-5 dakikada ekmek pizzamiz hazir, afiyetle mideye indiriyoruz. :))

5 yorum:

zakkum dedi ki...

ımmmmmmmm çok ğüzel olmuş

madammoda dedi ki...

Zakkum; cok mersi.

♥sibelinsu♥ dedi ki...

bu benim kocişin favorisi ...hem pratik hem lezzetli...yapan kociş olunca daha bi işime geliyor ama altına bütün ince dilim halinde ekmek koyuyor..

madammoda dedi ki...

Sibelinsu; sanslisin bu konuda ;))
Ben de hemen kocise ders verme konusuna geciim.

Adsız dedi ki...

HEVESLI gercekten goruntusude cok guzel yapimi da kolay zaman zaman arada yemek tarifleri hamurisi tarifleri olursa muhtesem olur ozellikle misafir gelecegi zaman insan ne yapacagina karar verirken bazen zorlaniyor fakat blogunuzda tarifler olursa begendigimiz pratik tarifler deneriz bizde mayali pogacalar da cok guzel oluyor ben misafirler gelince mayali pogaca yapiyorum yuvamaya ile yapiyorum cesitli lezzetler iyi oluyor blogunuz harika hergun kendinizi daha cok asiyorsunuz basarilarinizin devamini diliyorum