24 Eylül 2012 Pazartesi

HAYATIN RİTMİ


Yepyeni ve capcanlı bir haftadan herkese merhaba :))

Bu hafta da sanırım geçen hafta olduğu gibi benim için oldukça yoğun geçecek. Geçen hafta 2 kez İstanbul yaptım ama yetmedi, bu hafta da devamı gelebilir ;)) Bu aralar benim hayatımın ritmi biraz karışık. Daha iyi bir söylemle inişli çıkışlı. Üst üste gelen olaylar, seyahatler, verilecek kararlar, yapılacak planlar ve dizginlenemeyen gezenti ruh :)) 

Akıp giden zaman mı yoksa hayat mı? Çözebilmiş değilim henüz. Ama bu maratonda önemli olan gülümseyerek koşabilmek bana göre. Başarmak istediklerimize ulaşmak için çabaladığımız, umudumuzu hiç yitirmediğimiz, kalp kırmaktan çekindiğimiz bir hafta olsun.

Sevgiler...

18 Eylül 2012 Salı

BU H&M KOLEKSİYONU EFSANE OLUR!


 Anna Dello Russo'nun H&M için hazırladığı aksesuar koleksiyonu deyim yerindeyse efsane olacak cinsten. Her bir parçası ayrı güzel, her bir parçası arzu nesnesi. Ayrıca tüm koleksiyon o muhteşem kadın Anna Dello Russo'nun zevkini birebir yansıtıp zamansız parçalardan oluşuyor.

Benim koleksiyondan en beğendiğim parça bu küpeler ve alttaki bavullar oldu. Umarım 4 Ekim'de İstinyepark'ta olup beğendiklerimi alma şansım olur. İstanbul'da olamazsam da artık sanırım annemi görevlendireceğim ;))








16 Eylül 2012 Pazar

YER YEŞİL, GÖK YEŞİL


 En sevdiğim mevsim sarı sonbahar değil belki ama sonbaharda giymeyi en sevdiğim renkler arasındadır yeşil. Doğadan ilhamını alan bu renk bana kendimi oldukça rahat ve dingin hissettirir. Bu kombinimi yaparken birçok yeşil parça kullandım. Yeşil ayakkabı, yeşil t-shirt, yeşil bileklik, yeşil yüzük ve yeşil ojeler. Pantolonum da yeşil olsaydı tonsürton olayına güzel bir örnek olabilirdim ;))



Bu makosen ayakkabılarımla o kadar rahatım ki saatlerce yürüyebilirim. 
Ayakkabı biz bayanlar için hem bir aşk, hem de bir eziyet meselesidir aslında. Birçok ayakkabıyı tipine vurularak alır ama bizi rahat ettirmediği için sık giyemeyiz. Ki ben spor ayakkabılar bile ayağını vurma başarısında bir yapıya sahibim :)) Hal böyle olunca ayağımızı vurmadan bize arkadaşlık edebilen ayakkabılar bizim için mutluluk sebebidir!


 

Kombiin Detayları
T-shirt: Beymen - Jean: Mango - Kemer: H&M - Çanta: Gabarro Milano - Ayakkabılar: Mudo - Bileklik: Alaçatı'dan - Yüzük: Alaçatı'dan (annemin)

11 Eylül 2012 Salı

SON MODA: FLAPPER KADINI

1920'li yıllarda ortaya çıkan Flapper akımı "Serbest davranışlı genç kadın" olarak tanımlanıyor. 1. Dünya Savaşı sonrası genç kadınların kendilerini moda ve yaşam tarzlarıyla ifade ettikleri bu akımda giyim, makyaj, saç ve aksesuarlar oldukça ön planda ve hepsinin belli bir çizgisi var. Flapper kadını düşük belli elbiseler giyiyor, şapkasız asla çıkmıyor, özgür bir şekilde sigara-içki içiyor, aşkı bir eğlence olarak görüyor...




Gnümüz modasına yön veren markalar koleksiyonlarında modern flapper kadınına uygun kıyafetlere yer vermekten çekinmiyorlar. 
Flapper elbiselerin modern dünyada abartılı aksesuarlar yerine minmalist parçalarla kombinlemenin daha doğru olacağı kanısındayım. 


Ünlüler de son zamanlarda katıldıkları bazı davetlerde 1920'lerin flapper ruhuna bürünüyorlar.
Özellikle Drew Barrymore'un kombini oldukça başarılı.




Ve son olarak bu tarzı sevenler için flapper kadınının olmazsa olmazlarını eklemek istiyorum.
-Flapper tarzı elbiseler
-Dalgalı bob kesim veya vaklı saçlar
-Şapkalar ve saç aksesuarları
-Dikkat çekici flapper makyajı
-Kısa topuklu Mary Jane ayakkabıları
-Kürk etol ve mantolar 

10 Eylül 2012 Pazartesi

YENİ NESİL PLAYBOYLAR EV TERLİĞİ GİYER

Twigy'nin son bombası Playboy koleksiyonu bence! Hem eğlenceli, hem klas, hem yumoş yumoş. Daha ne olsun dedirtecek cinsten. 
Benim gibi pembe hastaları için bayan terlikleri ve ev botları severek giyilecek bu kış. Koleksiyondaki erkek terlikleri ise siyah ağırlıklı. Bu da renkli, eğlenceli terlik giymeyi erkekliğin şanına yakıştıramayan beyler için biçilmiş kaftan :D Biraz ironi, biraz klasizm, biraz da eğlence iyi gitmez mi? ;)

Benden bu sezon Twigy'ye yıldızlısından 10 puan :)) Bu Playboy terliklerine bayıldım. İlk fırsatta hem kendime, hem Ozzy'me alacağım birer çift ;))



6 Eylül 2012 Perşembe

DIY: KEMERDEN BİLEKLİK YAPIMI

Görmüş olduğunuz bu rengarenk bileklik siyah straz taşlı bir kemerdi önceki hayatında :) Ama ben kendisinden bir parça aldım, uçlarına bileklik birleştirme aparatları taktım ve renkli ojelerimle ruhuna biraz enerji aşıladım ;)) Artık daha mutlu olduğuna inanıyorum :D



Renklendirmek için kullandığım ojeler:
-Pastel 70 (koyu pembe)
-Flormar 424 (mint yeşili)
-Elegant 352 (bebek mavisi)

4 Eylül 2012 Salı

SUMMER OUTFIT - 4



Ankara'da gündüzleri hala yazı yaşadığımız doğrudur :)) Hatta ben yarın için havuz planımı yaptım bile ;))
O nedenle bizler hala yazlık outfit'lerimizleyiz. Eğer akşama da dışarıda olacaksak yanımıza bir hırka alarak işi çözebiliyoruz. Akşamı da iyi soğuk oluyor yalnız, karasal iklimin azizliği!


Bu kombinimde kullandığım eteğim sanırım 7 senelik falan, ama sanki liseden kalmış gibi hissettiriyor kendini.
Zamanında babet ve çizmelerle giymişliğim vardı kendisini, yıllar sonra dolaptan çıkınca ona bir güzellik yapıp pembe sporlarımla kombinledim :))

Tshirt: Vekem - Etek: Mango - Ayakkabılar: Nike - Küpe: Koton


3 Eylül 2012 Pazartesi

BODY BUTTER SORUNSALI ÇÖZÜLDÜ

Kuru bir cilde sahip ve krem delisi biri olarak yıllardır birçok markanın çeşitli ürünlerini kullandım. Ama body butter konusu benim için hep bir fiyaskoydu. Piyasada var olan birkaç markanın body butter'ları bana hep çok ağır ve yapış yapış geliyordu. 
Ne zamandır market raflarında gördüğüm Vaseline markasını geçtiğimiz haftaya kadar hiç denememiştim doğrusu. Ama Rossmann'da aradığım ürünü bulamayınca bu body butter dikkatimi çekti ve denemekten ne çıkar diyerek aldım. İyiki de almışım diyorum şu an, çünkü zevkle kullanıyorum. Yapısı çok hafif, ama bir o kadar da etkili. Tüm gün vücudumda ipeksi bir yumuşaklık ve nem hissediyorum. 


Ben kakao ve shea yağı içerenini seçtim tabiiki :)) Zaten hep kakaolu, vanilyalı kokular cezbetmiştir beni. 
Ayrıca içinden koruma kapağı çıkması da diğer bir hoş yanı ;)