30 Temmuz 2012 Pazartesi

SUMMER OUTFIT - 3

Her ne kadar benim rengim pembe desem de, kıyafette farkında olmadan elim sıklıkla maviye gider. Mavi renkle yapılan kombinlerde hep bir asalet vardır bana göre. Ayrıca mavi kolaydır. Birçok renkle kombinlenebilir. Ben de maviyi en çok camel, kırmızı ve gümüş renkle kombinlemeyi severim. 




Bugün maviyi farklı tonlarıyla birarada kullanmayı tercih ettim. Kombinimi tamamlarken dolabımda neredeyse  tarihi eser olmuş parçalardan da faydalandım. Bu çoook eski parçalar; lise mezuniyet gecemden kalan küpelerim ve ayakkabılarım. Doğrusu ben günümüz parçalarını, uzun zaman önce kullanılmış ama hatırası olan parçalarla kombinlemeyi seviyorum ;))



Elbise...............Mudo
Gömlek....Merona (Amerika'dan)
Kelepçe bilezik...............Mango
Ayakkabılar......La Copine
Küpeler.....Gümüş

28 Temmuz 2012 Cumartesi

ARMPARTY AŞKINA


Ne zamandır bir armparty modasıdır sürüp gidiyor. Aksesuar seven, renk seven, eğlence seven hiç kimse de bu modaya kayıtsız kalamıyor doğrusu ;))
Ben de bu aralar ne zaman takı malzemelerimi döksem önüme elim hemen çeşitli bileklikler yapmaya gidiyor.
Boncuklar, örgüler, zımbalar en çok kullandıklarımdan. 
Yaptıklarımdan birkaç tanesini sizler için fotoğrafladım. Oldukça basit ama bilekte biraraya gelince partilemekten geri kalmıyorlar :))


27 Temmuz 2012 Cuma

SUMMER OUTFIT - 2


Dün oldukça koşuşturmacalı bir gündü. Üst üste 5 ayrı görüşme, hem de yılın en sıcak gününde :)
Arabamla oradan oraya giderken bir baktım termometre 41C gösteriyor. Ama eminim hissedilen 50C'ye yakındır. 

Ben görüşmelerim olduğu için hem şık hem de gün boyu beni yormayacak bir kombin yapmaya çalıştım. Skinny bir jean ve üstüne şifon gömlek tercih ettim.  








Kombin Detayları
Gömlek....H&M
Jean.................Koton
Sandaletler........Nine West
Çanta...........Jacquline
Bileklikler..Alaçatı'dan (Ortadakini ben yaptım)

Fotoğraflar için Kubilay Sakarya'ya teşekkürler.

25 Temmuz 2012 Çarşamba

SUMMER OUTFIT - 1


Selam baldan tatlı okuyucularım ;)
Bugün itibariyle sizlere günlük outfit postları yapmaya karar verdim. İlk olarak "summer outfit" ile başlayalım diyorum. Bol bol tatil yapıp, bol bol tatil postu yaptıktan sonra yazın şehirde neler giyiyoruz paylaşalım istiyorum. Siz sevgili okuyucularımdan gelecek 2. bir emre kadar tatil yok söz ;))

Fotoğraflarımı bu ilk denememde kendim çektim belli oluyor mu? :P 





Kombinimde kalıpsız olarak kendim tasarlayıp diktiğim puantiyeli eteğimi ve ucu dantelli iç eteğimi kullandım.
Bu arada sütlü kahve ve mavi uyumuna bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Özellikle casual kombinlerde sıklıkla kullanırım. 



Kombin Detayları
Gömlek......Koton (Kolları modifiyeli)
Balon etek...........Ben yaptım
İç etek......Annem dikti
Kemer........H&M
Saç aksesuarı.....Claire's olmalı
Bileklik......Bahçeli'den
Sandaletler.........Deichmann

24 Temmuz 2012 Salı

SAKIZLI TÜRK KAHVESİ TADINDA AKŞAMLAR

Alaçatı denince aklıma ilk gelenlerden biridir sakızlı Türk kahvesi. Sakız Adası'na olan yakınlığı dolayısıyla Alaçatı'da çeşit çeşit sakızlı ürün bulmak mümkün. Sakızlı Türk kahvesi, sakızlı kurabiye, sakız tatlısı, sakız macunu... Ankara'dayken çeşitli markalardan denedim sakızlı Türk kahvesini ama hiçbiri Alaçatı'dan aldıklarımla boy ölçüşemiyor doğrusu. Ehh hal böyle olunca ben de Alaçatı dönüşünde bol bol stok yaptım kendime :))



Alaçatı sokakları capcanlı, renkli, hayat dolu... Küçük butikler, antikacılar ve takı tezgahları saatlerimi geçirebileceğim, kendimi masal dünyasında hissedebileceğim yerler.Satış elemanları bunaltmadığı sürece uzun uzun her bir ürünü inceleyebilir, aşk yaşadıklarımı nerede olursa olsun bulur koleksiyonuma ekleyebilirim ;))
















Henüz tatile çıkamamış bünyelere en acilinden tatil diler; huzur, aşk, mutluluk her ne arıyorsanız kendi içinize bakmanızı önerir, öpücük bombardımanına tutarım canlar :))

Sevgiyle kalın...

23 Temmuz 2012 Pazartesi

KIŞ HAZIRLIĞI

Dikkat dikkat bu oldukça domestic bir posttur! :))

Ankara'da bazı sebzeleri bulamadığım ya da istediğim form/tazelikte olmadıkları için İzmir'e gitmişken dönüşte  biraz bamya, börülce ve fasülye getirdim kış hazırlığı için. Bazılarınız için taa oralardan bunları taşımış olmam bile delilik olabilir ama canım Ege'min mahsülleri hiçbir yerinkiyle kıyaslanamaz. Tadı bambaşkadır. Hele ki börülceyi çoğu Ankaralı bilmiyor zaten. Pazarda falan bir ihtimal bulabilsem bile artık bayağı bir kendinden geçmiş oluyorlar ne yazık ki.

Konserve sevmediğim için ben sebzelerimi yazdan hazırlayıp derin dondurucuya atmayı tercih ediyorum. Bamya ve taze fasülyeyi bol domatesle içine biraz da limon tuzu ekleyerek biraz pişiriyorum. (Yağsız ve soğansız olarak) Soğuyunca buzdolabı poşetlerine paylaştırıp dondurucuya kaldırıyorum. Kışın da yemek istediğimiz zaman dondurucudan çıkarıp önce tencerede soğanını öldürüp sonra üstüne bu az pişmiş sebzeleri ekleyip misss gibi yazdan sakladığım yemeğimi soframa taşıyorum. 



Börülceyi ise sadece tuzlu suda haşlıyorum. Yemek istediğimiz zaman dondurucudan çıkarıp buzunu çözdürüyorum ve nasıl yemek istiyorsak ona göre hazırlıyorum. Sarmısak soslu salata veya yoğurtlu gibi.


Ehh her zaman ne giydim, nerede gezdim, ne aldım yok değil mi hayatlarımızda. Biraz da evinin hanımı olan beni görün bakalım :))

Domestic Madam'dan  sevgiler...

BİR DENİZ, KUM, GÜNEŞ KLASİĞİ

İlk Alaçatı tatilimizde genelde Ilıca, Altınkum taraflarında denize girmiştik. Çünkü bilenler bilir Alaçatı'nın denizi soğuktur. Ben de genelde pek soğuk deniz sevmem ;)) Ancak geçtiğimiz hafta yapılan Alaçatı tatilinde havalar o kadar sıcaktı ki Alaçatı'nın denizini tercih ettik, Bobou Beach'e gittik. O buzzz gibi deniz o kadar iyi geldi ki, şimdi Ankara sıcağında niye daha fazla denizde kalmamışım diye hayıflanıyorum :))



Bol bol yüzdüm...


Suyla savaştım...


Şezlongumu suyun içine taşıyıp serin serin güneşlendim. 


Nemden ve rüzgardan sersemleyen saçlarımla başa çıkamadım :))


Ayaklar tatilde adlı fantastik çalışmayı yapmadan geçemedim :P



Maximum pozuna dikkat! :))



Bu arada Bobou Beach'le ilgili birkaç ayrıntı:
Mekan güzel, deniz muhteşem ancak bazı eksiklikler mevcut.
Güzelim denizin içinde çarşaf çarşaf gazete yaprakları yatıyor. Hiçbir çalışan da onları bi toplayayım demiyor!
Plajda çok yüksek olmasa da müziğe ihtiyaç var, insan bir süre sonra sıkılıyor çünkü.
Ve en önemlisi iskele! Denize cuppplamak istediğinde "Ellerim bomboş yüreğimde bir sızı!" şarkısını söylüyorsun, yapacak bir şey yok :P

21 Temmuz 2012 Cumartesi

BANA HER GÜN TATİL

11 Temmuz'dan beri bana her gün tatil :)) Okul, sınav, ödev, proje dertleri bitti sonunda. Ben de geçen hafta bunun şerefine soluğu 2. kez Alaçatı'da aldım. Bol bol güneşlendim, Alaçatı'nın buzzz gibi sularında titreyerek yüzdüm, sakızlı Türk kahvesi stoğu yaptım, ne kadar yesem de kilo almadan eve dönmeyi başardım :))



Elbise......Stradivarius (Beylik pazarı)
Kemer..........................Batik
Sandaletler..............Zara
Çanta..............Sisley
Küpeler...Kaş'tan



Alaçatı'nın dar sokaklarına, hediyelik eşya dükkanlarına ve de en önemlisi takı tezgahlarına bayılıyorum. Zaten bol bol bileklik stoğu yaptım, mutluyum ;))



20 Temmuz 2012 Cuma

İZMİRLİ BLOGGERLARA MİSAFİR OLDUM

İzmir-Alaçatı tatilimin dönüş günü İzmirli bloggerların buluşup armparty workshop'u yapacağını öğrenince hemen başladım planlara. İçlerinde bloglarından takip edip çok sevdiğim bloggerlar olduğu için onlarla tanışmayı çok istiyordum. Ne yapıp ettim, Konak Pier'deki buluşmaya ben de gittim :)) İyiki de gitmişim yalnız, birsürü çok güzel, çok sıcak, çok yetenekli bloggerla tanıştım. Haftaiçi olmasına rağmen katılımın bu kadar çok olmasına da şaştım kaldım doğrusu, İzmir'imin güzel insanları işte ;))



Etkinlikte ben önce su kaynatan bünyeyi soğutmak için limonataları hüplettim, sonra arkadaşların malzemelerinden otlanarak bileklik yapım işine daldım. 2 tane çok güzel model öğrendim, en yakın zamanda malzeme edinip deneyeceğim. 


Konuşması da kendi kadar tatlıymış Nimo'cuğumun ;))

                       
                  
 

Gutuvonka bize örgü bileklik yapımını öğretti. Artık örer örer takarız ;))



Daha önce nasıl keşfetmemişim dediğim şeker ötesi blogger, Wantthefashion bloğunun sahibesi. Çok sevdim kendisini. Artık bırakmam peşini Sedef'cim ;))


Merve Yıldız'ın öğrettiği modeller de çok güzeldi. Zaten bloğunda da yaptığı çeşit çeşit bileklikler mevcut.



Böylesi keyifli bir etkinlikte olup hem bu güzel bloggerlarla tanıştığım, hem de yeni yeni bileklik modelleri öğrendiğim için çok mutluyum. Kızlar kiminizle birebir sohbet etme şansı yakalayamasak da artık bloglarınızı biliyorum ve hemen ışınlanıyorum. Sizler de bu keyifli etkinlikte kimler varmış diye merak ederseniz aşağıdaki listeyi tık tıklayabilirsiniz ;))

kendimyapdiydim.wordpress.com
pemberuj.net
gutuvonka.blogspot.com
darkolivestyle.com
cosmo-trend.net
makyajgunlugu.blogspot.com
nimostylo.blogspot.com
merveyilldiz.blogspot.com
nerwen44.blogspot.com
kozmetikaynasi.blogspot.com
modask.blogspot.com
fashionmakeupaccessoriesfood.blogspot.com
kombineederken.blogspot.com
rengarengoshop.com
pekcokseyhakkindahersey.blogspot.com
aynurduguk.blogspot.com
wantthefashion.blogspot.com
begumyagci.blogspot.com
ismihan2585.blogspot.com

Görseller: Arnor's Heir. Teşekkürler baby ;))