28 Ağustos 2012 Salı

TARİHTE EN ÇOK SATAN GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

1937'de ABD'de ortaya çıkan Ray-Ban markasının 2 efsanevi modeli vardır. Biri pilot gözlüğü olarak bildiğimiz Aviator, diğeri ise Wayfarer'dır. 
Wayfarer 1953'ten bu yana piyasada ve özellikle 1980'lerde oldukça popüler oldu. Tabi bu popülerliğini Miami Vice dizisi ve The Blues Brothers ile Risky Business filmlerindeki rol arkadaşlarına borçlu. Ve şu an Ray-Ban Wayfarer dünyada en çok satan güneş gözlüğü ünvanına sahip. 



Audrey Hepburn'ün meşhur fotoğraflarındaki o gözlük de Wayfarer; Madonna, Michael Jackson gibi show dünyasının kült isimlerinin fotoğraflarında da yine Wayfarer.

Hiçbir zaman değerini kaybetmeyen bir gözlük olmakla beraber Wayfarer, son yıllarda yine çok popüler olmuş durumda. Gencinden yaşlısına, ünlüsünden ünsüzüne herkesin kullandığı ama bu kadar çok kullanılmasına rağmen bayağılaşmayan bir gözlük Wayfarer. Üstelik her tür kombinle kullanmak da mümkün. 



  

3 yorum:

Enda dedi ki...

hiç orjinal yani ray-ban olanını denemedim ama nerede denediysem benzerini bana gitmiyor yaa, üstelik ben de çok beğeniorum :( http://detailsbyenda.blogspot.com/

zeys dedi ki...

bende cok secıyorum bı de cakmaları bol olmasa :)

madammoda dedi ki...

Enda; zaten her urun herkese yakismak zorunda degil, uzme kendini ;))

Zeys; kesinlikle, sonuna kadar katiliyorum sana :)