9 Temmuz 2012 Pazartesi

ALESTA ALAÇATI

Alaçatı tatilimizde kaldığımız oteli çok sevdiğimi ve yazacağımı söylemiştim. Öncelikle bu yazıyı bekleyen arkadaşlardan özür dilerim geciktirdiğim için.

Tatilimiz için Alaçatı'da otel ararken Alesta Otel'i internetten tesadüfen buldum. İyiki de onu bulmuşum çünkü herkesin önerdiği meşhur otellerden değil o. Bir kere çarşıda değil, istediğiniz zaman sessiz sakin uyuyabiliyorsunuz, gecenin bir yarısı sarhoş kahkahaları veya köpek havlamalarıyla uyanmıyorsunuz. Ama çarşıya uzak da değil, yürüyerek sanırım 10 dk. sürer.

Diğer bir güzel yanı ise otel çalışanlarının sürekli dibinizde bitmemesi. Aradığınız zaman nerede bulacağınızı biliyorsunuz ama onun dışında kesinlikle rahatsız edici hiçbir durum yok.  

Alesta bir butik otel ve 10 odalı (4'ü cumbalı).
O güzel bahçesindeki havuz tabiiki küçük ama kullanmak istediğiniz zamanlarda yetiyor. Bahçenin dekorasyonu oldukça iç açıcı, insan bakmaya doyamıyor.


Biz cumbalı olmayan bir odada kaldık. Otele ilk giriş yaptığımızda tatil heyecanından fotoğraf çekmeyi akıl edemeyip hemen eşyaları odaya yaymıştım. O yüzden bu fotoğrafları ayrılırken çektim :) Odası da gayet ferah ve temizdi. Eşyalar kullanışlıydı.


Bu keyif mekanlarında oturup huzur dolmak...


Otelin konsepti oda+kahvaltı. Kahvaltılar da beklentimizin üstündeydi. Zeytinler bahçeden, o misss kokulu reçeller kendi mutfaklarından. Yeşil zeytinleri ve kayısı reçellerinin tadı hala damağımda, satın alabilme şansım olsaydı keşke. Ayrıca her gün kahvaltıda ayrı bir sıcakla karşılaşıyorsunuz. Otlu börek, pişi, akıtma, gözleme, vb...



 Alaçatı'da evimin huzurunda böylesine keyifli bir mekanla tanıştığım için ben çok memnunum.
Siz de gidip bu güzel mekanla tanışmak isterseniz Alesta Alaçatı sitesinden bilgilere ulaşabilirsiniz. Umarım birilerinin tatilini güzelleştirebilmek adına fikir verebilmişimdir.

Sevgiler.

Çooookkk öpücükler :))

9 yorum:

Grace Happy dedi ki...

zamanında bızde kalmıstık cok guzeldı gercekten

Adsız dedi ki...

geldim bebeğim fikrimi söylemeye:) çok şirin,ferah ve huzur verici iyiki gitmişsin ve bize de bu güzel yeri tanımamız için fikir verdin teşekkürler,seçimlerine ve beğenine güveniyorum zaten kocaman öpüldün;)

CMOS dedi ki...

alaçatıı gerçekten herşeyiyleee mükemmel çok güzel bir mekan mış gçsterdiğin yerde:)

CMOS dedi ki...

alaçatıı gerçekten herşeyiyleee mükemmel çok güzel bir mekan mış gçsterdiğin yerde:)

Nerwen dedi ki...

Canım benim de son yazım tesadüfen Alaçatı ile ilgili :) Bu oteli de aklıma yazdım :) Gerçekten çok güzel görünüyor. O kahvaltılar bile yeter zaten :D Bugün oturma biçimimizden dolayı çok fazla sohbet etme imkanı bulamadık ama tanıştığımıza memnun oldum. Yolun İzmir'e düştüğünde tekrar görüşmek üzere ^^

minikkus dedi ki...

oğğğ burayı biliyorum, bi arkadasım burda kalmıstı ve bayılmıştım. zaten alaçatıda olup, taş otel olup güzzel olmayan bi otel varsa dişimi kırabilirim:)
ben de gecen hafta Balambaka'da kaldım, orası da muhteşemdi mesela ^.^
offff yine tatilim geldi benim bak! zaten hiç gittigi yokki arkadasın :P

madammoda dedi ki...

Grace; aaa ne guzel :))

CMOS; kesinlikle muhtesem, ben de gidip duruyorum habire iste bu yil :))

Nerwen; cok tesekkurler tatlim, ben de cook memnun oldum sizleri tanidigima :) Insallah tekrar gorusebiliriz :))

Minikkus; o zaman sen de #keyifinsanlari ndansin itiraf et ;)) Alacati sevilip bagrina basilmicak gibi diil ki :P

a dedi ki...

Alaçatı'ya sadece bir kez gittim ve kesinlikle mükemmel bir yer bu fotoğraflar çok kıskandırdı beni doğrusu :)
sevgiler :)
http://rosaygrismoda.blogspot.com/

madammoda dedi ki...

Ros y gris; bence de ALacati mukemmel bir yer ama umarim yillar gectikce ve talep arttikca bozulmaz. Sevgiler :)