29 Mart 2011 Salı

BUGÜNLERİ DE Mİ GÖRECEKTİM?

arın itibariyle Dukan Diyeti'ne başlıyorum canlar. Hepinizden bana sabır dilemenizi rica ediyorum ;)) Lütfen kimse şu önümüzdeki günlerde iç gıcıklayan enfeslikte mamalar yapıp da yayınlamasın haa bozuşuruz :))


Geçtiğimiz günlerde Sağlıklı Yaşam Hareketi kapsamında Fonksiyon Manuel Fizyoterapi'den Elif Hanım ile sohbetimizde kendisi Dukan Diyeti'nden bahsetmişti. Bir hekim olarak onun bu diyete inancı ve tavsiyesi beni oldukça etkiledi. Geçtiğimiz aylarda aynı şekilde bir arkadaşım da Dukan Diyeti'ni denemiş ve sonuç almıştı. Ben de hayatımın ilk diyet deneyimini artık sayelerinde yaşamaya karar verdim. Ehh önümüz yaz, artık fazla kilolar daha bir rahatsız edici olacak ;))

Dukan Diyeti'ni bilmeyenleriniz varsa, hemen kısa bir özet geçeyim. Diyet 4 adımdan oluşuyor.

1. Adım: Atak (Sadece protein)

2. Adım: Seyir (Protein ve sebze)

3. Adım: Güçlendirme

4. Adım : Koruma

1. Adım'da sadece protein içerikli 72 yiyecek yenilebiliyor ve en zoru da tabiiki bu evre. Her gün min. 2 lt su ve 20 dk. yürüyüş olmazsa olmazlar. Onun dışında belirlenen yiyeceklerden istediğini istediğin zaman yiyebiliyorsun, hem de ne kadar istersen. Benim hedefim 5 kilo vermek. Kendi kendime veremeyeceğimi bildiğim için, bir disiplin içinde olmam şart.

Şu an için kilom 59. Hedeflenen 54.

Aşamaları sizlerle paylaşacağım. Dukan Diyeti tecrübesi olan varsa yazsın lütfen, hep birlikte öğrenelim.



36 beden pantolon ve elbiselere tekrar rahatlıkla girebilmek ümidiyle, Madam'dan sevgiler ;))

10 yorum:

derya dedi ki...

boyun kaç acaba bende 56 kıloyum ve dıyet yapmk ıstıorm 3 ayda kılo vermem lazm dugun ıcın dukan dıyetı hakkında bılgı verebılrmısın rıca etsem

tubitos dedi ki...

ya inanmıyorum ben de 59 kiloyum ve hedefim 54'e düşmek. ben de yok tatlı yemiyim abur cuburdan uzak durayım veririm desem de olmuyor. ben de deneyeyim ya bari =)

Uzman kontrolünde mi olcak?? Ölçüsü yok mu peki ya hakikaten ölçüyü kaçırırsak.. ay heveslendim şimdi araştırayım şu diyeti ben de. paylaşım için çok teşekkürler..

madammoda dedi ki...

Derya; benim boyum 1.70, ideal kilom 53-54 oluyor ama tabi bolgesel olarak versem kilolarimi super olucak. Dukan Diyetinin kitabi var, alip okursan daha faydali olur, yasam tarzini degistiriyor..

Tubitos; yok valla ben de ne zamandir oyle diyerek kendimi avutuyorum ama maalesef o sadece insanin kendine iskence cektirmesi oluyor.. Kitapta kac kilo vereceginize gore ne kadar zaman yapmaniz gerektigi ayrintilariyla anlatiliyor. Sen de benim gibi 5 kilo hedefledigine gore 3-5 gun yapmalisin, bunyene gore.

tubitos dedi ki...

dün akşam postunu okuduktan sonra hemen araştırma yaptım ve kitabı sipariş ettim bile =) bakalım gelir gelmez başlıyorum sonuçları paylaşalım =) sevgiler..

Adsız dedi ki...

Canim bence gun be gun yediklerini paylassan blogcu olarak ciddi bi hayrin dokunmus olur okurlarina;)
ve hafta hafta kac kilo kaybettigini ;)
Sevgiler


Elfida

madammoda dedi ki...

Tubitos; oo cok sevindim, sen de kervana katildin demek ;))

Adsiz; himmm tam anlamiyla uyabilsem paylasiciim ama :((

tubitos dedi ki...

4.günüm canım deli gibi tatlı istiyooo =(((

Adsız dedi ki...

ya oftt bencede lutfenn paylas ve ayrıntı ver cok meraklandım

Adsız dedi ki...

valla denedim fakat artık tatlısız şekersiz bünye daha fazla kaldıramadı bu acıyı.. baygın baygın geçirdim dokuz günü sonra dayanamadım bozdum :(( ama pişman değilim :)) devam etseydim sinir hastası olabilirdim herhalde :D

Adsız dedi ki...

cok tesekkurler ilginc