12 Ekim 2010 Salı

SATIŞ BLOGLARINDAN VURGUN YAPAN FİRMA

Aylar önce Murat Bey adında biri beni arayıp By Butik adında bir butik açmaya hazırlandıklarını, bunun için de satış bloğum olan Yetişirsen Alırsın'dan bazı parçaları konsinye usulü almak istediklerini belirtmişti. Bir kaç kez telefonda görüşme ve mailleşme sonrası tamam dedim ve seçtikleri ürünleri yolladım onlara.



Gayet güzel internet sitesi oluşturmuşlar, adam da gayet içten konuşuyor. Konuştuğumuzda gönderdiğim ürünlerin hemen satılanlarının parasını yollayacaklarını, kalanları ise 3 hafta içinde göndereceklerini söylemişlerdi. Ancak sonradan konuşmalarımızda yok butik açılacak, açılış kokteyli var derken, bizim olay yan geldi çamura battı, bu Murat Bey maillerimi cevaplamaz oldu.

Kaç kez telefonda konuştuk hatırlamıyorum bile. Tamam ailevi problemler yaşadığını anlatıyor, o kadar sinirime rağmen ben yine alttan alıyorum, sürekli süre istiyor bekliyorum. Dalga geçer gibi paranızı yatırıcam hesap numarası gönderin diyor, gönderiyorum yine tık yok.

Ben kimse hakkında kötü konuşmak istemem ama artık benim çizgi aşıldı. Sorun burda para da değil ben 300 TL'yle ne zengin olurum, ne de batarım. Ama benim hem kendi yaptığım el emeği ürünlerim, hem de bir sürü kıyafetim başkalarında, ne olduğu da belli değil. Ben artık buna resmen dolandırıcılık diyorum. Başka ne olabilir ki ?

Bu yazıyı da yazmak için elim kaç kez gitti geldi. Ama yapılan dolandırıcılığın, haksızlığın duyulmasını istiyorum. Benim gibi blogdan satış yapan birçok arkadaşımın da aynı sorundan muzdarip olduğunu biliyorum. En azından aynı sorunu yaşayanlar yazsın buraya, yorumlarınızı bekliyorum canlar.

Bu By Butik zımbırtısının bilgilerini vereyim. Sizler de temkinli olun, bu ve bunun gibi olaylar yaşayıp benim gibi başınızı ağrıtmayın derim.

By Butik (Zuhuratbaba Cad. Şükran Çiftliği Sok. No:10 D:3 Bakırköy - Meydan / İstanbul)
(Tel: 0212 543 53 33)


9 yorum:

cingifilli dedi ki...

aa ne kadar ayıp.artık güvenilecek insan kalmadı sanırım.canım çok geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

aaaa! inanılmaz bir şey bu, yasal olarak hak aramak mümkün mü bu durumda? tamam, 300 tl adamı ne batırır ne çıkarır ama o senin emeğinin karşılığı ve hakkın. sinir bozucu bir durum!

nihalasli dedi ki...

uzuldum canim cok bilmiyorum bu satislari vs .ama sana donus yapilmamasi ve uzatilmasi sanirim fikir olusturmak acisindan yeterli.satis yapan arkadaslar icin guzel bir uyari olmus.

Nimo dedi ki...

nasıl yaa '''????
ürünlerinii gönderdin mi kiii*???
inanmıyorum böylr insanlara ben....nasıl kıyabiliyorlarr kii !!!

NlyStyle dedi ki...

tatlım iyiki bilgilendirdin, çok dikkatli olmak lazım, ne insanlar var..

madammoda dedi ki...

Cıngıfıllı; valla öyle güzelim, o yüzden artık gelen bu tarz tekliflere hiç sıcak bakamıyorum..

Kuşkucu Somon; teşekkür ederim. Yasal olarak elbet bir şeyler yapılabilir, gerekirse o yola da başvuracağım, ama tabii benle aynı sorunu yaşayanların da ortaya çıkması gerek.

Nihalaslı; hem satış yapanlar, hem bu firmalara rastlayacak kişiler için en azından bir uyarı olsun istemiştim ben de.

Nimo; evet canım hem de kaç ay oldu göndereli.. Bunun üstüne bir de tehdit maili aldım dün, onlar beni yalan (!) haber yapmaktan mahkemeye vereceklermiş.

Moda-Yemek Tarifleri; canım neler var işte, biz insanlara güvenip kendimiz gibi sanmakla hata yapıyoruz...

inanirsakolurbence dedi ki...

Yazmakla iyi etmişsin canım blog alemi küçük haberler çabuk yayılır kimin ne olduğu bilinsin.Geçmiş olsun diyim ne denir başka.

Alev dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
HATİCE MERCAN TAN dedi ki...

okuyunca inanamadım resmen şok oldum
bunu paylaştığın iyi oldu
artık herkes daha dikkatli davranır
geçmiş olsun canım