25 Şubat 2011 Cuma

VINTAGE BUTİKLER DOSYASI

Türkiye'de vintage kavramı henüz oturmamış olmakla birlikte, değeri eskisine göre daha çok bilinir oldu. Özellikle son birkaç yıldır vintage kıyafet ve aksesuar satan dükkanların sayısı artmaya başladı. Önceden sadece bit pazarları ve ikinci el eşya satan viran dükkanlar varken, şimdilerde eskiye rağbetin olması dolayısıyla vintage satan butikler doğdu. Ki bu vintage butikler genelde ünlülerin, kalbur üstü tabakanın ve az da olsa vintage kavramını bilen vatandaşın dikkatini celbetti.
Küçük bir araştırma sonucunda ben de sizlere İstanbul'daki vintage butikleri derledim. Tabii neden sadece İstanbul diye soracak olursanız, başka şehirlerde pek vintage butik olduğunu duymadım, görmedim; ki varsa dahi bilgisine ulaşamadım. Bileniniz varsa bizi de bilgilendirsin lütfen.

- Ece Sükan Vintage -
Pek sevdiğim Ece Sükan'ın kendisi tarafından yurtdışından toplanan vintage parçaların satıldığı dükkanda çok çeşitli kıyafet ve aksesuarlar bulabilirsiniz. Üstelik güzelliklerine göre fiyatları da makul.
(Nişantaşı, Teşvikiye - Ahmet Fetgari Sok.)
- Matchbox Vintage -
İsmini 1950'li yıllardaki kibrit kutusu büyüklüğündeki arabalardan alan butik 2 kız kardeş tarafından kurulmuş. Ürün yelpazesi oldukça geniş olan butikten eliniz boş çıkmanız biraz zor görünüyor.
(Cihangir - Matara Sok.)

- Second Chance Boutique -
Sahibi Ahu Yağtu olan butikte 1950'lerden bu yana saklanan kıyafet ve aksesuarlar satılıyor. Ürünlerin çoğu Parisienne tarza sahip. Ayrıca butik Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı'na destek de veriyor.

(Galata - Camekan Sok.)

www.secondchanceist.com

- Tabe Kıyamet -
Adının anlamı "Kıyamete Kadar" demek olan vintage ve tasarım mağazası tarz sahibi olmak isteyenlere hitap ediyor. Sosyal medyada oldukça etkin bir yapısı da olan butikte çeşit çeşit giysi ve aksesuarlar bulabiliyorsunuz.
(Galatasaray, Çukurcuma - Bostanbaşı Sok.)

- Şeymel Vintage -
İsmi şeytan ve meleğin birleşiminden oluşan butik yine sosyal medyada çokça faaliyet gösterenlerden. Butikte vintage ve sezon trendi ürünler kombinleniyor.
(Beyoğlu - Turnacıbaşı Sok., Anabala Pasajı)

- My Pera 1960 -
Çukurcuma'daki dükkanda ikinci el ve sahibesinin tasarım ürünleri bulunuyor.


- Porto Bello -
Ünlü Portobello Market'in Türkiye ayağı tadındaki butikte vintage elbiseler, gelinlikler, maskeler, şapka ve eldivenler var. Oldukça küçük ama eğlenceli bir butik.
(Cihangir - Cihangir Cad.)


- By Retro -
Özellikle dizilere verdiği kıyafet ve aksesuarlarla meşhur olan butik, adından da anlaşılacağı gibi retro tatlar içeren ürünleri beğeninize sunuyor.
( İstiklal Cad. - Suriye Pasajı )




- Atölye Mariposa -
Masalsı bir dükkan, adı da öyle. Kelebek anlamına gelen Mariposa, girdiğinizde herşeyi almak isteyeceğiniz bir vintage butik. Sadece giysi değil, aksesuar ve ev dekorasyon ürünlerini de Mariposa'da bulmak mümkün.
(Cihangir - Şimşirci Sok.)


- İkinci El Galata -
Yine iki kardeş sahibesi olan dükkanda birbirinden ilginç ürünler bulabilirsiniz. Ayrıca bu butiğin bir özelliği de evlerden satış yapması. Yani diyelimki taşınacaksınız ve eşyalarınızı satmak istiyorsunuz. Butik sahibeleri evinizde bir satış günü ayarlıyorlar ve butik müşterilerini kapıp evinize kadar getiriyorlar.
(Galata)
www.ikincielgalata.com
- Bin Bavul Vintage -
(Beyoğlu, Tünel - Müzikçiler Sok.)

- Pied De Poule -
Ünü NY Times, Wallpaper gibi dünya çapında gazete ve dergiler tarafından bile duyulmuş olan bu butik, özellikle geniş şapka koleksiyonuyla dikkat çekiyor. Ayrıca sahibesinin 1900'lerden kalma özel bir iç çamaşırı koleksiyonu da var, istemesini bilirseniz gösterebilir diye düşünüyorum.
(Çukurcuma - Faik Paşa Yokuşu)
- Original Seconds -
Vintage butik çok çeşitli ürünleriyle hem bayan hem de baylara hitap ediyor. Ayrıca bu butikten yapacağınız her alışverişten TOÇEV'e de katkı payı ayrılıyor.
(Beyoğlu - Tepebaşı)
- Berna Butik -
Kendini markalar cenneti olarak adlandıran butikte vintage olmuş dünya markaları satılıyor.
(Suadiye - Tanyeri Apt.)
- Leyla Seyhanlı -
Özellikle 19. yy'dan kalma Osmanlı tekstili örneklerini bulabileceğiniz butikte hem vintage hem de yeni ürünler bulabilirsiniz. Oldukça özel parçaların sergilenip satıldığı butiğe Osmanlı dönemine hayran kişilerin temkinli girmeleri gerekiyor, maazallah tüm maaşı orada bırakıp çıkabilirler.
(Çukurcuma - Altıpatlar Sok.)

4 yorum:

Elif UYSAL dedi ki...

Harika bir post olmuş kuzum:) Ama bilgin olsun Ece Sükan butiğini kapattı:(( Online satışa başlayacak yakında...Diğer noktaları mutlaka ziyaret etmeli,ellerine sağlık!:)

BERNA BUTİK İKİNCİ EL KIYAFET dedi ki...

İkinci el ve Vintage giyime Türkiye'de ilginin artması ne hoş:) Sevgiler..

yizdizz dedi ki...

Vintage ve ikinci el kıyafetlere artık internetten de ulaşabileceğiz. Modanın yeniden keşfi sloganıyla Butikles.com açılacağını duyurdu. Herkesin gardrobunda giymediği kıyafetleri satabileceği, birbiriyle kıyafet değiş tokuşu yapabileceği, üstelik gelirini bağışlayabileceği ya da başka yeni kıyafetler alabileceği yeni bir platform. Aynı Asos.marketplace.com da olduğu gibi aynı Swapstyle.com ya da Bigwardobe.com da oldugu gibi…Butikles.com ile herkesin kendi tarzınızı yarattığı hayalindeki butiği açarak alışveriş yapabilmesi aynı zamanda kıyafet değiş tokuşu yapabilmesi zamanla yeni ve eğlenceli bir hal alabilir:)Sevgiler..

Adsız dedi ki...

ÖNCELİKLE BEN İSTANBUL DIŞINDA 15 YILDIR VİNTAGE ÜRÜN SATAN BİRİYİM ANCAK GÖZLÜK VE KALEM OBJELERİ ÜZERİNE AYRICA ÇANTA'DA MEVCUT ÜRÜNLERİM ARASINDA ÖZELLİKLE TİMSAH DERİSİ CROCODİLE CANTALAR. BEYOĞLU'NDAKİ TÜM DÜKKANLARI BİLİRİM AMA GERÇEK ANLAMDA VİNTAGE DENİLİNCE GÖZLÜK VE AKSESUAR ALANINDA TÜRKİYE ÇOK ZAYIF KIYAFETLER İSE ASLINDA BULUNMASI ÇOK KOLAY ÜRÜNLER İNŞALLAH BUNDAN BÖYLE GÖZLÜK KALEM VE AKSESUAR KONUSUNDA AVRUPA DAKİ TRENDLERİ TAKİP EDEN BİR VİNTAGE ANLAYISI OLUŞUR
SELAM VE SAYGILARIMLA

VİNPENSUNG/VİNTAGE PENS AND SUNGLASSES EYEGLASSES SHOP